درشرایط اجتماعی سیاسی ویژه فعلی که تغییراتی را در زمینه های مدیریتی کلان کشورمان ضرورت میبخشد ، برای اجتناب از در خطر افتادن و تخریب سر مایه های ملی که با توسعه خود خواهی ها و تک روی ها در پی خروج اقای ترامپ از برجام بیشتر و بهتر نمایان گردید– بهتر است تمهیداتی بوسیله گروههای سیاسی منزه از هر گونه آلودگی ها تدریجی اندیشید ه شود .
در این یادداشت بر آمده از نگران از نا بودی بیشتر اخلاق ، ارزشها و سرمایه های موجود – هم وطنان را در5 گروه متمایز بر مبنای وجوه مشترک آنان وهمچنین اندیشه و معیارها یشان ترسیم مینماید
تداخل احتمالی در این تفکیک با توجه به هدف یادداشت اجتناب نا پذیر مینماید .
الف / گروه نسبتا کلان روستایی با در برگیری حدود 50 در صد ملت که کماکان دچار احساسات و اعتقادات رایج بوده – به دلیل زندگی در اقصاء نقاط محروم و اشتغال به کشاورزی و دامداری بالنسبه خود کفا بوده ،با حداقلها زیسته دریافتی ماهانه تحت عنوان «هدفمندی رایانه ای » با عایله نسبتا قابل توجه ، حسب حال و شرایط خواسته و ناخواسته بعنوان سیاهی لشکر ببازی گرفته میشوند .
این بخش با نفوذ نسبی ماهوارهو تلگرام واطلاعات نه چندان عمیق ، گستردگی ،از سویی ورود فرزندانشان به دانشگاهها، با گرانی ارزاق و ابزار و تجهیزات کشاورزی ، کم آبی ، مشکلات تهیه سم و کود و عوارض آن و نبود امکانات حد اقلی زندگی شرافتمندانه ، در آمد وشد مکرر به شهر و مراکزاستان میباشند و با اندکی توجه و بهبود شرایط حتی وعده و وعیدهای بدون اجرا ، فراتراز منافع گروهشان «چنانچه جسارت به انان نباشد » نمی اندیشند .
این عزیزان نقش آفرین عموما برکنار از دغدغه ها ی سیاسی ، بعبارتی مصرف کننده بوده با هر گونه تغییری خود را وفق داده ، به روال گذشته به روز مره گی « باور هر چه پیش آید ،تقدیر و قسمت » مشغولند .
البته ریش سفیدان و سالمندان این وادی با توجه به تجارب ، ارتباط و منافعی که دارند، همراه با توده بی خبر از همه جا و متظاهر به آن ، عنداللزوم آماده شرکت در اجتماعات فر مایشی با آمدن و بردن آنان به شهر یا مراکز استان و تهران و استماع فر مایشات و دادن شعار هستند .
رهبران اجتماعی –سیاسی خوب میدانند بکارگیری و استفاده از این جمع با هزینه هایی نه چندان گزاف میسر و ظرافت های خود را دارد و پیشکسوتان عالم سیاست بخوبی به این رمز و رازها آشنا یند.
این بخش موثر در هر گونه تحولی، با حذف افراد کم سن ، عافیت طلبان معتقد به دایی جان ناپلئون و زنان سنتی ، به حدود« 10 میلیو ن نفر» فعال با تعریف اقتصادی بالغ میشوند .
بر خورداری از حمایت این گروه با ارتباط با فرزندان مشغول به تحصیلشان در دانشگاهها که دسترسی به وسایل ارتباط جمعی مدرن دارند ،با همین کم و کیف ، با طرح ضرورت حفظ منافع مملکت و برنامه ریزی اصولی برای آینده خانوارها ممکن بنظر میرسد .
پراکندگی و تعصبات از سویی عادات مستولی شده براین اقشار نباید با زدارنده بشمار آید .
ب / حقوق بگیران ثابت با عناوین لشکری و کشوری ، شاغل و بازنشسته ، کارمند و کارگر ،آموزشی ،علمی ، قضایی ، اداری و….با جمعیتی حدود 10 میلیون نفر، که در واقع مجریان تصمیم گیرندگان اصلی گردش امورمیباشند ، ضمنا صاحبان بصیرت و متولیان هر حکومتی بشمار می آیند – با دغدغه مستمر چگونگی افزایش بی رویه قیمتها با کارایی نه چندان مفید « در مقایسه با تعدادانبوه شان »پیوسته در فرصتهای فراوانی که دارند به پی گیری اخبار و تفسیررخ دادها مشغول وبا همه محافظه کاری و فرصت طلبی ، آماده ترین نیروی در اختیاربرنامه ریزان با حسن نیت و نیالوده ،در مسیر تامین منافع ملی با تعریف اصولی میباشند .
این جامعه ناراضیان بسیاری را در خود جای داده اند که میتوانند با تغییراتی گام به گام و مرحله ا ی کشور را با آرامش و بدون نابودی سرمایه های ملی « حاصل کوشش ملت » چنانچه بطور موقت هیجان ها بروز نماید از بلا تکلیفی « و به خدا واگذار نمودن مدیریت کشور!) که در مواردی بیان و مشاهده میشود – عملا با حضور در صحنه ممانعت نمایند .
پ / گروه شاخص جوانان تحصیل کرده بی کار و سرگردان شهرها و جویای کار«با تعدادی معادل 5 میلیون نفر » که پل ارتباطی با خانوادها یشان در اقصی نقاط کشور میباشند و میتوان با برنامه ریزی شرایطحضور در صحنه واستفاده بهینه از آنان را در زمینه فرهنگ سازی و ضرورت تغییرات با آرامش مهیا کرد ، زمانبر بودن این تحول برآمده از تعلل اندیشمندان میباشد و خود کرده را تدبیر نیست .
ت/ بانوان معترض به عملکرد ها ودر گیر با ناهیان !که با همه سخت گیری ها و محدودیتها ، با پس و پیش کردن و رنگارنگ نمودن روسری های خود و شادی آفرینی ، زیباترین مقاومتها را از خود بروز داده و ناتوانی سیستم را در تحمیل برنامه متحجرانه طی سالیان اخیر نشان داده ا ند –این بخردان «با انبوهی معادل 5 میلیون نفر» آماده ورود به عرصه تبادل نظر و شجاعترین افراد «جامعه فر هنگی و تحول خواه ایرانمان » بشمار میروند و پیوسته در مبارزه ای آرام و مبتکرانه بوده ، مطلقا انصراف و عقب نشینی نداشته اند .
ث /دانشجویان و محصلین دوره دوم دبیرستانها متکی به پدر و مادر ، در گیر با درس و مشق در این مبحث ، با تعدادی معادل 6 میلیون نفر با توجه به هدف نوشتار جایگاه ویژه ای دارند ( این جمع به مراتب بیش از این تعداد میباشند که نیمی از آنان در گروه سوم « پ » قرار گرفته اند )
با این ترتیب36 میلیون نفر معادل نیمی از جمعیت کشورکه بصور متفاوت فعال میباشند بایستی در برنامه ریزی ها لحاظ و سر مایه گذاری لازم برای جذب آنان صورت گیرد ، تا با اعتقاد به ضرورت تحول و علاقه مندی ،از همه مهمتر همکاری ، رفرمی آرام با حداقل هزینه بدون اتلاف سر مایه های مادی «حاصل کوشش احاد ملت طی سنوات متمادی با صرف منابع ملی همگانی » صورت پذیرد .
در این تفکیک « اصناف و پیشه وران » را نا دیده نداشته و آنان را در میان 5 گروه فوق که در هر کوی و برزن و در تمامی نقاط کشور مشاهده میشوند ،میتوان دید .
اصلاحات لازم در مسیر نجات میهن ازادامه حکومت شعار ، افراطی گری ، قطع رابطه با دنیای متمدن و دشمن پنداری ، جلوگیری از بروز آنچه که همگان مخصوصا طی ماههای اخیردر پی نابودی ارزش پول ملی از منظر افت معیارها ، انحطاط اخلاقی ، نگرانی های مادی ، انحرافات اجتماعی ، از همه مهمتر و موثر تر« دور شدن از پندار نیک »و تمامی آنچه شاهد آن بودیم و ابعاد فاجعه بار آن ، رسالتی همگانی میباشد که بایستی با نقش آفرینی تمامی ملت بتدریج ومسیولانه سامان یابد .